Meteen naar de inhoud
Meerdaagse wandeltocht Heaphy Track Nieuw-Zeeland

hi, even over mij


Stadsmeisje, natuurmens. Boekliefhebber. Dromer. Bescheiden avonturier. Fietser. Wandelaar met een scheve teen. Moeder van een prachtige peuter. Vrouw van mijn lief. Freelance tekstschrijver en communicatie-adviseur. Boswachter-in-de-dop. En soms, als ik tijd over heb, blog ik wat.

van binnen naar buiten

Acht jaar was ik, toen ik met mijn ouders en grote zus verhuisde van Amsterdam naar een provinciestadje aan de westkust. Ik klom op mijn nieuwe tweedehands fiets en bleef uren van huis, zwervend tussen de weilanden en door de duinen. Ik stelde me voor hoe ik zou wonen tussen de kromgewaaide naaldbomen en konijnen en zou leven van de wildernis. Ik droomde weg bij stapels boeken vol avonturen en vreemde werelden ver weg.

Toen ik veertien jaar was, belde ik met NS internationaal om te informeren hoeveel een retour Amsterdam – Wladiwostock zou kosten. Er bestond toen
nog geen internet. En nee, ik kon dat gigantische bedrag onmogelijk van mijn zuurverdiende afwasloon ophoesten.

In het eerste jaar van mijn studie bedacht ik een reis door Europa op de bakbrommer die ik voor de deur had staan. De bakbrommer waar ik welgeteld nul dagen op heb gereden. Ik heb het barrel in onderdelen doorverkocht en bleef in Nederland.

De wereld over

Uiteindelijk trok de wereld zo hard, dat ik samen met mijn lief een lichtgewicht tentje inpakte en op de fiets enkele jaren de wereld over zwierf. We fietsen door Afrika, Nieuw-Zeeland, Iran, de Kaukasus en Europa. We kampeerden op savannes, tussen de nomaden en in stadsparken. We fietsten tienduizenden kilometers door de woestijn, over bergen, door de sneeuw en op vluchtstroken. Lagen wakker van de kou en van jankende hyena’s om de tent.

Terug in Nederland staarde ik op kantoor uit het raam en bleef buiten naar me lonken.

contact

mail

bel